Műfű tetőterasz a belvárosi kert

A belvárosi őrület, forgalmas, zűrzavaros hétköznapok meglehetősen megterhelhetnek minket akár idegileg is. A folyamatos zajhoz, a szmoghoz szinte már teljesen hozzászoktunk, de ha elmegyünk nyaralni egy vidéki városba, rájövünk, hogy szó szerint elszakadtunk a város zajától. A vidéki élet, a nyugalom párosul a zöld fűvel, a természet közelségével is.

Ezt a természet adta nyugalmat nem kell nélkülöznünk a belvárosban sem. Bár nem a legtermészetesebb megoldás, de sokat javíthat a hangulatunkon egy műfűvel borított tetőterasz.

A ma gyártott műfű kínálat már tele van olyan darabokkal, melyek a lehető legjobban hajaznak az eredeti fűre, színben, a szálak kevertségében, hosszúságában, a fő különbség pedig, hogy nem kell őket se nyírni, se gondozni, egyszerűen csak gyönyörködtetnek és adnak némi természetközeli hangulatot a mindennapoknak. Kertekben ugyan úgy ideális választás a műfű, mint például a teraszokon, tetőteraszokon, vagy épp beltéri helyiségekben használva.

A modern lakberendezésben sokszor használjuk a különböző anyagokat, bútorokat, térelválasztó elemként, így egy nagyobb terasz esetében a műfű lehet egy olyan elem, mely a “kertet” szimbolizálja, míg a további területek elválasztására szolgálhat más padlóburkolat. Vannak olyan megoldások, melyek esetében a műfüvet a kerti bútorok alatt használják csak, míg a terasz többi részén térkövet, kültéri parkettát, csempét raknak le. Ezzel a megoldással kicsit különlegesebbé alakíthatjuk a városi otthonunkat, elviselhetőbbé téve ezáltal is a hétköznapokat.