Kategória: haz-lakas

Kerti függöny teraszra – Egyedi függönyök készítése!

Szívesen vagy a kertben a friss levegőn, és jó lenne a kerti pavilonra, teraszra egy szép függöny, ami nem csak, hogy megvédi a portól a bútóraidat, hanem még fel is dobja azt? Akkor jó hírünk van, mert webáruházunkban ilyen teljesen egyedi függönyök elkészítését is megrendelheted. Kínálatunkban kereshetsz a több száz szín és minta választékból olyat, ami a legjobban passzol a kertedbe. Kereshetsz olyat, aminek nem fakul ki a színe vagy olyat, amely még vízlepergető hatású is. Találsz nálunk hagyományos és elegáns megjelenésű függönyt egyaránt. Csak add meg a méreteket és már készítjük is az egyedi függönyöket. Ha nem sikerül pontosan a méreteket megadni vagy elbizonytalanodnál egyszerűen csak hívd ügyfélszolgálatunkat, ahol készségesen válaszolunk minden kérdésedre, és még az anyag kiválasztásban is segítséget nyújtunk. Függönyeink kiváló minőségűek, 100% poliészterből készültek. Ha szeretnéd sokkal otthonosabbá, esztétikusabbá tenni a kerti pavilonod, teraszod vagy akár az erkélyed akkor gyere és nézz körül a Függöny Sarok webáruházban és Rendeld meg a kerti függönyöd online! A kerti függönyök egyszerű megoldások a kerti bútoraid fakulás elleni védelmére a zaj csökkentésére, árnyékolásra, és persze a személyes terek kíváncsi szemek elől való eltakarására is.

Kerti járdák elkészítése egyszerűen, házilag.

Egy igazán szép és rendben tartott kerthez egy megfelelő kerti járda is hozzá tartozik. Ez lehet egy szegélyekkel kirakott korábban már kijárt, kitaposott út vagy egy térkövezett kerti járda is. A térkővel való kirakás nyilván nem csak hogy jobban feldobja a kerted, hanem sokkal tartósabb megoldást is eredményez. Ahhoz, hogy térkövekkel kirakhass magad is egy járdát manapság már nem feltétlenül kell rögtön szakembert hívnod. Elég, ha egy kicsit utána olvasol a neten hiszen számos blogban találhatsz egyész jó leírásokat arról, hogy mi az, amire figyelned kell a kerti járda kialakításakor, mikor milyen eszközökre van szükséged vagy, hogy milyen alapanyagok kiválasztásánál mire figyelj oda. A különböző dekoratív megjelenésű térkövek készítéséhez használhatsz kifejezetten erre a célra készült un, térkősablonokat, amelyekből rögtön érdemes lehet akár több darabot is beszerezni, hogy még jobban haladhasson a munka általuk. Használatuk egyszerű csak bele kell önteni a folyékony betont és hagyni, hogy szétterülve megszilárduljon. A kiöntött térkövek közötti hézagokat kitölthetted finom sóderrel, vagy földdel, és persze már itt is játszhatsz a színekkel, keverhetsz például a betonban színező anyagot, amivel aztán teljesen egyedi térkövekkel készítheted el a kerti járdádat. A kerti járdák alá érdemes megfelelő alapot készíteni.

Műfű tetőterasz a belvárosi kert

A belvárosi őrület, forgalmas, zűrzavaros hétköznapok meglehetősen megterhelhetnek minket akár idegileg is. A folyamatos zajhoz, a szmoghoz szinte már teljesen hozzászoktunk, de ha elmegyünk nyaralni egy vidéki városba, rájövünk, hogy szó szerint elszakadtunk a város zajától. A vidéki élet, a nyugalom párosul a zöld fűvel, a természet közelségével is. Ezt a természet adta nyugalmat nem kell nélkülöznünk a belvárosban sem. Bár nem a legtermészetesebb megoldás, de sokat javíthat a hangulatunkon egy műfűvel borított tetőterasz. A ma gyártott műfű kínálat már tele van olyan darabokkal, melyek a lehető legjobban hajaznak az eredeti fűre, színben, a szálak kevertségében, hosszúságában, a fő különbség pedig, hogy nem kell őket se nyírni, se gondozni, egyszerűen csak gyönyörködtetnek és adnak némi természetközeli hangulatot a mindennapoknak. Kertekben ugyan úgy ideális választás a műfű, mint például a teraszokon, tetőteraszokon, vagy épp beltéri helyiségekben használva. A modern lakberendezésben sokszor használjuk a különböző anyagokat, bútorokat, térelválasztó elemként, így egy nagyobb terasz esetében a műfű lehet egy olyan elem, mely a “kertet” szimbolizálja, míg a további területek elválasztására szolgálhat más padlóburkolat. Vannak olyan megoldások, melyek esetében a műfüvet a kerti bútorok alatt használják csak, míg a terasz többi részén térkövet, kültéri parkettát, csempét raknak le. Ezzel a megoldással kicsit különlegesebbé alakíthatjuk a városi otthonunkat, elviselhetőbbé téve ezáltal is a hétköznapokat.

Geotermikus lakás és közösségi terek a Ha11erban!

A Hallert utcai lakópark egy modern, belvárosi lakópark, mely biztosítja a könnyed, körponthoz közeli életet úgy, hogy közben a természetközeliséget is megteremti. A lakóparkot 2019-ben adják át. A tervezők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a városiasság és a zöldövezet ötvözése mellett egy modern, környezetbarát lakóparkot hozzanak létre, ehhez pedig olyan fűtési rendszert választottak, mely minden szempontból kedvező: a geotermikus fűtésrendszert. A geotermikus energia megújuló energiaforrás, mely a bolygó mélyebb földrétegeiből szippantja ki a meleget. Ezt juttatjuk fel a lakásokba. Minden lakás fel van szerelve egy saját mérővel, mellyel korlátozni lehet a fűtés mértékét. Ez a megoldás nem csak környezet-, hanem pénztárcabarát is egyben.